L'Escala adjudica la instal·lació de cinc càmeres de videovigilància

Permetran millorar la seguretat amb el control de matrícules i l'actuació en cas d'incidents

Un dels punts on s'instal·laran les càmeres de vigilància.

Un dels punts on s'instal·laran les càmeres de vigilància. / DdG

Redacció

L'Ajuntament de l'Escala ha adjudicat per 57.160,00 la instal·lació de cinc càmeres de videovigilància a diversos punts dels accessos principals per a reforçar la seguretat ciutadana i millora l'actuació en cas d'incidents.

Les càmeres s’instal·laran dues a la rotonda d’entrada del Camp dels Pilans, dues més a la rotonda de la carretera que ve de Bellcaire, i una a la carretera d’accés al camp de futbol. La previsió és posar en marxa el sistema entre els mesos d’octubre i novembre.

El projecte espera avançar en la seguretat i en la matèria de prevenció d’actes delictius.

L'alcalde de l’Escala, Josep Bofill, va explicar en la presentació del projecte que aquest sistema detectarà si un vehicle que pertany a un delinqüent fitxat pels cossos de seguretat entra al municipi.

«La policia local i els Mossos d’Esquadra estan interconnectats, i tenen registrades una sèrie de matrícules d’individus conflictius i de delinqüents. El sistema que ara preveiem instal·lar detectarà aquestes matrícules i quan passin per un dels punts on s’instal·laran les càmeres, avisarà la policia a través d’SMS o missatgeria mòbil» va informar Bofill.

Les càmeres també serviran per ajudar en la resolució de qualsevol incident al municipi com accidents.

L'adjudicació ha estat amb data 20 de setembre a l'empresa Alphanet Security Systems S.L..

75 càmeres a Castelló d'Empúries

Castelló d'Empúries és una altra de les poblacions que disposarà de càmeres. En aquest cas s'estan acabant d'instal·lar i s'esperen posar en servei en breu. Són 75 i se situaran a edificis públics i diferents punts del municipi.