Un nou dispositiu contra el frau elèctric i d'aigua a Figueres detecta 22 connexions irregulars

S'ha realitzat al barri del Culubret on també s'han retirat objectes i andròmines com barbacoes, matalassos o bidons de benzina del mig del carrer

Figueres tallarà el subministrament d'aigua als que no paguin

Un moment del dispositiu policial al barri del Culubret de Figueres

Un moment del dispositiu policial al barri del Culubret de Figueres / Guàrdia Urbana de Figueres

Eva Batlle

Eva Batlle

Un nou dispositiu contra el frau elèctric i d'aigua al barri del Culubret de Figueres ha acabat amb la detecció de 22 connexions irregulars.

A banda, s'han retirat objectes i andròmines diverses que es trobaven pel mig del carrer. Aquesta nova actuació ha començat a primera hora del matí i s'ha realitzat sobretot a la zona del carrer Major d'aquest barri del sector Oest de Figueres.

Hi han participat la Guàrdia Urbana de Figueres, els Mossos d'Esquadrai han donat suport als tècnics de les empreses Endesa i Fisersa que han detectat els fraus i han desconnectat els domicilis on hi havia aquesta mala praxi. En total, han inspeccionat 31 immobles i on han detectat 12 fraus elèctrics i 10 d'aigua.

A banda, la Guàrdia Urbana ha aixecat una denúncia per ocupació de via pública. Arran d'això, l'empresa Fisersa ha retirat del carrer andròmines i objectes diversos que estaven pel mig dels carrers. Entre ells hi ha barbacoes, matalassos, llandes de vehicles, taules i cadires i dos bidons de benzina de grans dimensions, indica la policia.

Si bé els operatius per detectar pisos amb la llum punxada ja són habituals al barri, aquest agost per primera vegada, Figueres va realitzar-ne un contra el frau en el subministrament d’aigua i la regularització dels contractes. Un dispositiu que s'ha repetit cada mes des de llavors i precisament, en aquesta zona ja s'havia fet anteriorment.