Els promotors d'un parc eòlic amb set molins a Cantallops es fan enrere i no tiraran endavant el projecte

La IAEDEN insisteix en els "alts valors" de l'Albera i diu que demostra que la bombolla "comença a desinflar-se"

Parc eòlic, imatge d'arxiu

Parc eòlic, imatge d'arxiu / RG7

ACN

L'empresa promotora d'un parc eòlic amb set molins a Cantallops s'ha fet enrere i no tirarà endavant el projecte. Els impulsors, Desarrollos Renovables RPG 7 SLU, preveien aixecar els aerogeneradors a la zona de l'Albera sota el nom de 'parc Neulós' i havien engegat la tramitació. L'Ajuntament ha rebut la notícia per via judicial perquè hi havia interposat un recurs contenciós. La IAEDEN celebra la notícia però alerta que encara en queden dos més que planen sobre el municipi: l'Hèlix II i I i el Galatea, que ja té l'autorització. L'entitat insisteix que aquesta zona de l'Albera té un alt valor "natural i cultural" i que part del seu patrimoni "està en joc".

En aquest sentit, diu que el desistiment de l'empresa demostra que "no tenen clares les inversions" i que, "probablement, la bombolla especulativa comença a desinflar-se".

"El termini dels Fons New Generation, les dificultats d'accedir-hi i la pujada dels tipus d'interès pel finançament bancari i dels costos d' instal·lació i dels materials hi estan incidint", assegura en un comunicat.

En aquest sentit, diuen que "l'Albera es mereix la seva conservació" i que crear un parc natural "podria ser la solució".

"Esperem que, igualment, les empreses desisteixin d'altres projectes com el Cronos. I, sobretot, el Galatea (a la Jonquera), projectat en una de les major rutes migratòries d’aus d’Europa", insisteixen. Els projectes de Llançà, Espolla i Garriguella ja van ser desestimats per l’impacte crític a espècies com el xoriguer petit o l’àliga cuabarrada.