El veler que es va accidentar al Port de la Selva es va tornar ingovernable en perdre el motor

Els dos homes es van llançar a l'aigua sense armilles i tampoc van activar la bassa salvavides

Efectius dels GEAS de la Guàrdia Civil aquest dilluns al Port de la Selva

Efectius dels GEAS de la Guàrdia Civil aquest dilluns al Port de la Selva / Jordi Hernáez Sardà

EFE/DDG

El veler que divendres passat de matinada va embarrancar al cap de Bol al Port de la Selva en ple temporal en un accident en què van morir dos tripulants, encara tenia combustible, però molt possiblement es va tornar ingovernable en perdre el motor.

Aquestes són algunes de les conclusions a què han arribat els investigadors després que bussos del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil amb base a l'Estartit i Barcelona hagin fet una immersió a la zona durant unes tres hores.

D'acord amb tota aquesta informació, s'ha pogut saber que els dos homes, el patró del vaixell, de 80 anys, i un amic seu, de 73, tots dos naturals de Narbona (França) i experimentats en navegació, van sortir al matí des del port d'aquesta localitat fins a un altre més al nord, el d'Adge, per fer uns tràmits.

Quan van acabar, van emprendre la ruta de tornada, però a causa del temporal no van aconseguir entrar al seu port d'origen, també ho van intentar amb el proper de Gruissan, però els va ser impossible i van decidir seguir navegant cap al sud per fer-ho al Port de la Selva i ho van comunicar per ràdio.

Passada la mitjanit, els tripulants del Firol, de 13,5 metres d'eslora, van arribar als voltants de Cap de Bol, on, a uns trenta metres de les roques, van fer fora l'àncora del vaixell presumiblement per estabilitzar-lo.

Les restes del veler ahir dilluns encara es trobaven a la zona del Cap de Bol del Port de la Selva

Les restes del veler ahir dilluns encara es trobaven a la zona del Cap de Bol del Port de la Selva / Jordi Hernáez Sardà

Els investigadors sospiten que, per algun motiu com veure's sorpresos per una forta ratxa de vent o per pensar que era la millor opció, els dos homes es van llançar a l'aigua sense armilles i tampoc van activar la bassa salvavides que portava l'embarcació i que s'utilitza en aquests casos.

Restes pendents de retirar

Els bussejadors del GEAS, que aquest dilluns es van submergir en aquelles aigües, van localitzar les restes del vaixell, del qual només queda sencera la part baixa del casc de la zona de popa, que està totalment submergida a uns quatre metres de profunditat com a resultat dels forts embats del veler contra les roques a causa del fort temporal que hi havia a la zona.

La Guàrdia Civil té clar que la causa és un accident, però les restes es troben encara a la zona a l'espera que la Guàrdia Civil contacti amb l'asseguradora de l'embarcació i per depurar la responsabilitat dels residus i les restes quan aclareixin si va ser un tema de temeritat o no dels tripulants, indiquen des del cos policial.