El Poblenou de Figueres reclama més serveis i millores urbanes a tot el barri

L’Associació de Veïns ha traslladat al govern municipal la «necessitat urgent» d’invertir en els seus carrers i detecta «voluntat» de resoldre-ho

Imatge del veïnat del Poblenou, a Figueres.

Imatge del veïnat del Poblenou, a Figueres. / Santi Coll

Santi Coll

El barri del Poblenou i els Habitatges de Figueres ha sofert una profunda transformació demogràfica i comercial aquests darrers anys. Les inversions municipals no han anat més enllà de l’asfaltatge d’alguns carrers, el manteniment habitual i la modificació del trànsit a l’avinguda Fages de Climent.

L’any passat, un grup de veïns es va mobilitzar per actuar davant del que consideraven «un augment creixent de la inseguretat en el barri», ja que s’acumulaven incidents i fets delictius de perfil divers. Aquesta situació va desembocar en un relleu a la junta de l’Associació de Veïns, el juliol de 2022, amb l’entrada d’un nou equip liderat per l’actual presidenta, Carme Casellas.

«Des d’un primer moment, ens vam moure per a aconseguir tenir un barri més tranquil i més segur, era i és el nostre principal objectiu», reconeix Casellas, sense oblidar que «amb la seguretat no en tenim prou, també volem més qualitat de vida, més serveis i millores urbanes en espais que ho necessiten, i molt».

Aquest és el missatge que l’Associació de Veïns va transmetre recentment a la representació municipal que va participar en l’assemblea de l’entitat i que estava formada per la primera tinent d’alcalde, Carme Martínez, i els regidors Josep Maria Bernils i Martina Prat. «La Junta som els transmissors de les necessitats dels veïns i entre les seves demandes n’hi ha dues que estan sobre la taula. Una d’elles és la urbanització de la placeta de l’entrada del carrer Balmes des de l’avinguda Dalí, que està feta un desastre. Les arrels dels pins ho han aixecat tot i és una de les entrades principals del barri», diu Roman Martínez, membre de la Junta. 

Diversos veïns també s’han sumat al reclam i han demanat que hi hagi aparcament regulat de zona verda, ja que els seus carrers fa anys que són l’aparcament quotidià de molta gent que treballa a Figueres i que ve de fora o d’altres barris, com és el cas del personal de l’edifici de serveis del Firal i de les empreses de la zona. L’AV veu «voluntat de resoldre les coses» per part del Govern municipal per a retornar al barri «la tranquil·litat i la qualitat que havia tingut». Les dues peticions estaran acompanyades per una recollida de firmes.