Detecten un dron sobrevolant la presó de Puig de les Basses de Figueres

Els Mossos van fer-ne seguiment per càmeres i no es va localitzar ni l'aparell ni el pilot

Exterior del centre penitenciari de Puig de les Basses

Exterior del centre penitenciari de Puig de les Basses / arxiu

Eva Batlle

Eva Batlle

Els Mossos d'Esquadra van detectar aquest dissabte a la nit un dron que sobrevolava el centre penitenciari del Puig de les Basses.

Van ser els agents que s'encarreguen de la Unitat d'Entorn Penitenciari (UEP) que van veure'l sobrevolar. Li van fer un seguiment a través de càmeres de seguretat, però finalment, va desaparèixer i tampoc en van localitzar el pilot, com ha avançat El Caso i ha confirmat Diari de Girona.

Això va succeir cap a un quart d'onze de la nit de dissabte i, per tant, ja en plena nit. Els agents van veure que sobrevolava pel perímetre i després pel seu aparcament. Van començar a fer-li el seguiment per veure si feia cap llançament a l'interior del recinte penitenciari, un fet que inicialment descarten.

Posteriorment, van buscar si trobaven el dron per alguna zona, però no el van localitzar per enlloc ni tampoc el pilot. El que van confirmar és que era de tipus recreatiu i no tenia cap mena de número registre.

Els Mossos mentre buscaven per la zona del perímetre van trobar-se que hi havia un cadenat trencat en una de les tanques que porten cap a un camí forestal a tocar les vies de l'AVE. Tot i això, des de la policia reconeixen que no sabem si era anterior el trencament o si és que es va forçar aquella nit.

Casos anteriors

Arran dels fets, s'ha obert una investigació. Cal dir que no és el primer cop que hi ha aparicions de drons en presons catalanes.  El novembre del 2022, els Mossos van trobar un dron estrellat al perímetre de la presó de Lledoners i que encara contenia droga. En el cas de Figueres per exemple, el gener de l'any passat, van trobar un paquet amb droga al perímetre interior de seguretat del Centre Penitenciari del Puig de les Basses.