El periodista figuerenc Carles Pujol serà el pregoner de les Fires i Festes de la Santa Creu

L'Ajuntament presenta el cartell dissenyat per l'il·lustrador Dani Torrent

L'alcalde, l'il·lustrador i Carles Pujol davant del cartell a la Rambla, i la resta de representants municipals al fons..

L'alcalde, l'il·lustrador i Carles Pujol davant del cartell a la Rambla, i la resta de representants municipals al fons.. / Ajuntament de Figueres

Redacció

El periodista Carles Pujol serà el pregoner de les Fires i Festes de la Santa Creu el 27 d’abril a la plaça de l’Ajuntament. L’il·lustrador Dani Torrent és l’autor del cartell que uneix tradició i actualitat, evocant l’estil dels cartells parisencs dels anys cinquanta. 

«Un pregó curt, de micro, i sobretot interpel·latiu amb el públic». Així obrirà les fires de la Santa Creu el nou pregoner, segons ha explicat. L’alcalde, Jordi Masquef, ha destacat que la decisió que Carles Pujol fos el pregoner «ha generat un gran consens en tot l’equip de govern». 

Carles Pujol ha estat periodista a Cadena 100 Figueres, Lleida i Girona. És fundador i responsable de Tramuntana TV per la qual va obtenir el 2010 el Premi Carles Rahola. També és autor de Picap, 20 anys: del vinil al DVD i Sangtraït, els fills del vent

Dinamisme i color al cartell

Pel que fa al cartell, l’alcalde ha destacat el «dinamisme, el color i la vida» i que representa «el que la ciutat volem que visqui durant les Festes». S’hi veuen elements de la ciutat com la balustrada de la Rambla, els fanals o el monument a Monturiol.

L'autor ha explicat que és un cartell que vol unir tradició i actualitat, evocant l'estil dels cartells parisencs dels anys cinquanta, que ha volgut plasmar un cartell dinàmic amb molt color, que capti l'atenció de lluny perquè qui el vegi s'hi acosti a descobrir-ne després tots els detalls.

El cartell de les Fires i Festes de la Santa Creu 2024

El cartell de les Fires i Festes de la Santa Creu 2024 / Ajuntament de Figueres