Figueres bat el rècord de llicències d'obres majors amb 38 el 2024 i 18 milions d'inversió

Per primer cop des del 2014 s'impulsen noves promocions de pisos i habitatges plurifamiliars

Una imatge d'un edifici en obres.

Una imatge d'un edifici en obres. / Ajuntament de Figueres

Redacció

Redacció

L'Ajuntament de Figueres ha fet públiques les xifres de llicències d'obres major des de principi d'any destacant que s'ha batut un rècord, amb 38 tramitacions que suposen una inversió de 18 milions d'euros.

Segons les dades facilitades, s’han tramitat també 257 llicències menors i obres comunicades.

Des del 2014 no es feien noves promocions d’habitatges plurifamiliars, i enguany s’han sol·licitat llicències per 54 pisos al sector Costa Brava i 2 edificis plurifamiliars.

Destaquen el rècord de sol·licituds d’ampliació i nova construcció en superfícies comercials i la rehabilitació d’edificis històrics i emblemàtics de la ciutat Figueres.

L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, destaca la tendència positiva que aquestes xifres indiquen de reactivació de l'activitat econòmica i de promoció d'habitatge i de superfície comercial a la ciutat. Aquest és “un rècord que ens ha d'esperonar a continuar treballant en la direcció de l'atracció d'inversions a la ciutat. Un dels principals objectius és guanyar en agilitat i rapidesa en la tramitació administrativa de les llicències d'obra major i menor, per facilitar que aquestes inversions es produeixin a la ciutat, i que entre tots remem en la direcció de reactivar Figueres”. 

L'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Figueres ha tramitat en els primers cinc mesos de l'any 2024, 38 llicències d'obra major, el que suposa un rècord de sol·licitud d'obres i de nova construcció amb projectes de nous habitatges, rehabilitació d'edificis històrics i ampliació i construcció en superfícies comercials.

En total el cost de tots els projectes presentats és dels 18,1M€.

En tot l'any 2023 es van tramitar 33 llicències d'obra major.

Promocions i rehabilitacions

Pel que fa als pisos i habitatges plurifamiliars s'han sol·licitat els pisos per al sector Costabrava, Avinguda Perpinyà i Manuel de Falla i dos edificis plurifamiliars. També destaca la construcció de cases unifamiliars a la urbanització de Sant Isidre.

Entre les rehabilitacions d'edificis emblemàtics, destaca la de l'antiga Casa Macau, per part de l'empresa empordanesa Garcia de Pou, a la cruïlla de l'Avinguda Vilallonga amb Rubaudonadeu.

Pel que fa a les superfícies comercials que s'amplien o se'n construeixen de noves, destaca el sector de Poblenou. Pel que fa a les obres menors i obres comunicades, en el que portem d’any 2024, s'han tramitat 257 llicències.