Detenen a Portbou un acusat de violar una menor quan volia fugir cap a França

El jove volia agafar el tren, els agents el van trobar sospitós i els va saltar el requeriment del jutjat que no podia sortir del país

Dos agents de la Policia Nacional pujant a un vagó de tren aturat a l'estació de Portbou.

Dos agents de la Policia Nacional pujant a un vagó de tren aturat a l'estació de Portbou. / Policia Nacional

Eva Batlle

Eva Batlle

La Policia Nacionalha detingut un jove acusat d'una agressió sexual amb penetració a una menor mentre intentava fugir a Portbou.

L'arrestat té 18 anys, és estranger i comptava amb una prohibició de sortida del país per part d'un jutjat de Rubí. Aquest li havia demanat a l'acusat que entregués el passaport, cosa que no va fer.

L'arrestat per aquesta presumpta violació a una menor va ser detingut el dia 4 de maig a Rubí, l'endemà va quedar lliure amb càrrecs i amb la prohibició de sortida del país. Al cap de tres dies, el 7 de maig és quan va arribar a Portbou des d'on volia fugir.

La policia va sorprendre l'acusat a l'estació de tren de Portbou, concretament a l'andana quan volia agafar-ne un en direcció a França.

L'home mostrava una actitud nerviosa i vigilant i això va despertar les sospites dels agents que es troben en aquesta infraestructura ferroviària fronterera.

Els policies van identificar l'home, que havia comprat un bitllet per viatjar cap a França i en aquell moment va saltar-los en requeriment del jutjat que li prohibia sortir d'Espanya.

Els agents van comprovar el requeriment i un cop arrestat, va passar a disposició judicial i el Jutjat de Guàrdia de Figueres en va decretar l'ingrés a presó al centre penitenciari del Puig de les Basses. El motiu pel qual va ingressar és que l'home havia intentat fugir i la policia ho havia pogut frustrar i ara hi havia un risc elevat que ho tornés a intentar, indica el cos policial.

L'estació de Portbou és una zona de pas on la Policia Nacional hi fa controls d'entrada i sortida de persones d'Espanya. Sovint hi troben immigrants en situació irregular però també delinqüents amb causes pendents o d'altres requeriments de tipus judicial com va ser aquest cas.