El grup municipal del PSC de Palafrugell, a l'oposició a l'Ajuntament, ha criticat el pressupost municipal per l'any que ve que aquesta setmana va aprovar l'equip de govern (ERC i CiU). Per al portaveu socialista, Juli Fernández, «estem al davant d'uns pressupostos que certifiquen que la moció de censura no estava justificada en termes de gestió política: els grans perdedors n'han estat el propis ciutadans, que estan suportant pitjors serveis i una càrrega d'impostos més alts».

El socialista afirma que els pressupostos per al 2019 no tenen cap proposta nova en polítiques socials ni promoció econòmica i que el capítol de personal de l'Ajuntament té, pel 2019, un increment del 5,5%, i que en els dos darrers anys acumula un 10% de pujada, que xifra en un augment de la despesa d'1,1 milions d'euros. Per a Fernández, «els treballadors han de millorar les seves condicions però cal que l'increment de plantilla es desenvolupi a partir d'un pla operatiu de recursos humans, que permeti una projecció de l'administració en vistes a l'any 2030; l'equip de govern no ha estat capaç de fer aquesta previsió».

«S'hi troba a faltar un pla de millores urbanes específic pels barris del municipi, que són els grans oblidats d'aquest govern. Tampoc se'n desprèn que hi hagi una previsió de millores per a les instal·lacions esportives municipals, s'hi observa una manca de planificació per l'execució dels diferents trams dels camins de ronda i no hi ha cap actuació prevista per pacificar la circulació a la carretera antiga de Calella», conclou.