Palamós reforma els carrers del barri de la Platja per 1,67 milions d'euros

El consistori preveu actuar de forma progressiva fins al centre del municipi

Un dels carrers del barri de la Platja de Palamós que l'ajuntament reformarà.

Un dels carrers del barri de la Platja de Palamós que l'ajuntament reformarà. / Ajuntament de Palamós

ACN

L'Ajuntament de Palamós començarà el proper dilluns les obres de reforma del barri de la Platja amb una inversió d'1,67 milions d'euros. Es tracta d'un projecte que inclou cinc carrers diferents i compta amb una superfície total de 8.000 m2. Aquestes obres permetran arranjar voreres i vials, pavimentar-los, substituir les canonades d'aigua potable, fer una canalització per minimitzar les inundacions en casos de pluja intensa i canviar la il·luminació per un sistema LED. També s'aprofitarà per instal·lar fibra òptica, fer millores a les xarxes elèctriques i telefòniques i renovar el mobiliari urbà i l'arbrat. Aquesta primera part del projecte preveu estendre's de forma progressiva a tot el municipi fins al centre.

A partir del dilluns 4 de setembre les obres es faran en el carrer de Nàpols, en el tram que hi ha entre el passeig del Mar i el carrer del President Francesc Macià. A poc a poc, les obres s'aniran executant en els carrers de López Puigcerver i Riera Aubí entre el carrer del Mar i el d'Aragó i els carrers del Mar, Rosselló i Aragó entre el passeig del Mar i el carrer del President Francesc Macià.

Àrea d'actuació de les obres al barr de la Platja a Palamós.

Àrea d'actuació de les obres al barr de la Platja a Palamós. / Ajuntament de Palamós

Mentre durin les obres, els veïns podran accedir als immobles a peu amb els passos habilitats. Pel que fa als vehicles, podran accedir als garatges entre les set del vespre i les vuit del matí, quan els operaris no treballaran.

Les obres s'allargaran fins al juny de l'any vinent. El projecte que s’executarà en aquests carrers inclou l'arranjament de la pavimentació de voreres i vials, assegurant la seguretat i l’accessibilitat a la via pública.

També preveu la realització d'una xarxa separativa de clavegueram que eviti la impulsió cap a la depuradora d’aigües de pluja barrejades amb aigües residuals, i minimitzant inundacions en situacions de pluges intenses.

A més a més, és prevista la substitució de lluminàries de vapor de sodi existents per enllumenat de LED, la ubicació d'arbrat, parterres i mobiliari públic, la substitució de les canonades de la xarxa d’aigua potable, així com l’obra civil necessària per a poder implantar la fibra òptica i per a millorar les xarxes d’electricitat i telefonia.

Amb la realització d’aquestes obres es permetrà també l’embelliment i adequació de l’accés al passeig de Palamós, des del carrer del Mar, així com la millora de la connectivitat entre el passeig del Mar i els primers carrers de l’Eixample.

Una part de l’actuació d’aquest projecte, uns 780 m², se situen en el municipi veí de Calonge i Sant Antoni, on coincideixen els dos termes municipals. Per aquest motiu els dos ajuntaments han aprovat respectivament el projecte, i han signat un conveni on s’especifiquen les aportacions que pertoquen a cada municipi.

Aquest projecte de reforma urbana de diversos carrers del barri de la platja té un pressupost global d’uns 1,67 milions d'euros i compta amb una aportació de 250.000 € del Govern a partir del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) 2020-2024. El pressupost es complementarà amb les aportacions dels veïns, mitjançant contribucions especials (587.348 €), de l'Ajuntament de Palamós (730.671 €) i de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni (110.118 €).