Tallen part de la via ferrada de Sant Feliu perquè els corbs marins hi nidifiquen

És el segon cop que s'ha de fer i la restricció s'estendrà fins al maig

Un agent rural treballant en el desmuntatge de la via ferrata el mes de febrer.

Un agent rural treballant en el desmuntatge de la via ferrata el mes de febrer. / Agents Rurals

E.B.

La Generalitat ha ordenat el tancament de l'accés al segon tram de la via ferrada de Sant Feliu de Guíxols ubicat a la Cala del Molí.

Aquesta mesura es va posar en marxa el divendres 1 de desembre i s'estendrà fins a finals de maig i el motiu és nidificació del corb marí emplomallat (Phalacrocórax aristotelis).

Aquest tall de la via ferrada de la Cala del Molí és en el sector conegut com El Fiscorn i segons indica l'ajuntament, els escaladors poden practicar l'escalada sense problemes en el primer tram mentre hi hagi la restricció a la resta.

Un exemplar de corb marí al niu amb un ou en un penya-segat de la Cala del Molí

Un exemplar de corb marí al niu amb un ou en un penya-segat de la Cala del Molí, imatge difosa el gener. / Agents Rurals

La mesura del tancament temporal no és nova, es va fer per primer cop el mes de febrer. En aquella ocasió, els Agents Rurals van desmuntar parcialment l’accés a una part de la via ferrada perquè, per primera, vegada hi havien fet niu en aquesta zona dues parelles de corb marí emplomallat. Es tracta d'una espècie protegida, ja que està amenaçada i catalogada com a «vulnerable».

El nucli principal d’ocells reproductors d’aquesta espècie, un 70%, es troba en espais protegits, entre l’Escala i Palamós, dins del parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter (40%) i també al nord del parc natural del Cap de Creus. En els penya-segats de Sant Feliu de Guíxols no va ser fins aquest any que s'hi va detectar la nidificació.

El tancament d'una part de la via ferrada de Sant Feliu s'anirà realitzant mentre no s'aprovi el Pla de Conservació del Corb marí emplomallat, que es troba en fase d'elaboració, indica el consistori en un comunicat.