Exigeixen l’execució de la sentència del xalet del Golfet

Entitats organitzen dissabte una caminada reivindicativa per denunciar la inacció de l’Ajuntament de Palafrugell

El xalet que es va construir a la cala del Golfet de Palafrugell.

El xalet que es va construir a la cala del Golfet de Palafrugell. / SOS Costa Brava

La federació SOS Costa Brava, juntament amb les entitats ecologistes Salvem el Golfet i SOS Palafrugell, fan una convocatòria pública per dissabte al matí a Calella de Palafrugell per tal de reivindicar l’execució de les sentències dictades en relació a les obres del macroxalet del Golfet, l’enderroc dels murs perimetrals i per denunciar el tancament del camí de ronda al Golfet i l’incompliment del deure d’executar les obres d’adequació del camí de ronda i d’obrir-lo al públic.

Denuncien «l’absoluta manca d’execució», per part de l’Ajuntament de Palafrugell, de les sentències dictades per la jurisdicció contenciosa administrativa en relació a les obres del macroxalet del Golfet. Sentències que van ordenar l’anul·lació de les 3 llicències municipals d’obres alhora que denuncien que tot continua igual. També reivindicaran l’execució del camí de ronda.

Més accions reivindicatives

Aquest acte serà el tret de sortida per la campanya de SOS Costa Brava per reivindicar el pas públic pels Camí de Ronda a tot el litoral gironí i per denunciar la situació actual. La iniciativa s’impulsarà durant tot l’any 2024 convocant caminades reivindicatives per mostrar els punts d’intercepció dels camins de ronda, les ocupacions privades, el mal estat i per reivindicar el seu acondicionament i millora a tota la Costa Brava. Així, la federació preveu organitzar actes reivindicatius a Lloret de Mar, a la finca de Can Juncadella, entre la Platja de Canyelles de Lloret de Mar i la Cala Morisca de Tossa de Mar, on el pas està interromput malgrat les sentències dictades; a Colera, a la badia de Garbet; a Begur; i al Cap Roig, també al municipi de Palafrugell; entre d’altres indrets.