La CUP de Palamós considera un "disbarat" reactivar el polígon de la Pietat

La formació demana al govern que desclassifiqui els terrenys

Els terrenys del polígon de la Pietat.

Els terrenys del polígon de la Pietat. / DdG

Redacció

La CUP de Palamós considera un disbarat tornar a reactivar la zona industrial al Paratge de la Pietat. Demana a l’Ajuntament que desclassifiqui aquests terrenys, enlloc d’encarregar estudis pagats amb diner públic per demostrar que un polígon al Paratge de la Pietat és inviable. 

Segons el grup, tots els partits de govern i de l’oposició fan el joc a l’Associació Palamosina d’Empresaris i Industrials, «un lobby local d’inversors que havien dipositat esperances en aquest polígon, no per posar-hi les seves empreses, sinó per revendre parcel·les i especular amb les propietats que van adquirir quan es configurava l’actual POUM». «Cal actuar amb valentia perquè la mala inversió de pocs empresaris no l’hagin de pagar el conjunt de veïns i veïnes de Palamós i Vilarom», diu. 

La formació dona suport als arguments de diferents sectors com la Cambra de Comerç de Palamós que posava de manifest que s’havia de tenir una visió, menys localista i més de comarca. Exposa també el que va manifestar la Conselleria de Territori i Sostenibilitat en relació a les directrius per als polígons a Catalunya. «Estem d’acord amb plantejament de menys taca, més concentració, més gestió mancomunada», deia, i recordava que el 70% del sòl industrial no està ocupat. Apunten també l’afectació a l’entorn que tindrà i la pèrdua de llocs de treball.

Segons el regidor de la CUP, Alexan Weltz «el primer que farà la fàbrica Nichirin, antiga Hutchinson, si s’aprova un una àrea industrial a la Pietat serà tancar, se li haurà pagat la marxa de Palamós amb el canvi a urbanitzables els terrenys on està instal·lada». 

I afegia que «recordem que actualment la fàbrica Nichirin està en uns terrenys no urbanitzables i, si algun dia decidís marxar de la Pietat, hauria de deixar en camps de conreus els terrenys on està instal·lada».