Territori comença la construcció de la nova estació d'autobusos de Palamós

L'equipament tindrà 4000 metres quadrats i s'espera que entri en servei a la tardor

L'actual espai comporta problemes per al trànsit d'autobusos perquè està al centre urbà, amb carrers estrets i molt trànsit

Una imatge virtual del projecte de la nova estació d'autobusos.

Una imatge virtual del projecte de la nova estació d'autobusos. / Territori i Sostenibilitat

Redacció

El Departament de Territori ha començat els treballs de construcció de la nova estació d'autobusos de Palamós amb una inversió de 2,8 milions d'euros.

L'estació es preveu que entri en servei a la tardor.  L'obra compta amb finançament del fons europeu Next Generation.

Es preveu que la nova estació registri més de 243.000 viatgers anualment.

L'actuació ha de servir per millorar la capacitat i comoditat del trànsit de les línies interurbanes de la demarcació de Girona i de la comarca del Baix Empordà, i "molt particularment", destaca Territori, la circulació per l'interior del municipi de Palamós.

Palamós disposa d'una estació d'autobusos situada al carrer López i Puigcerver. La ubicació al centre urbà, amb carrers estrets i amb molt de trànsit, dificulta la circulació als autobusos. Per aquest motiu es va projectar en un altre punt, a la prolongació del carrer Enric Vincke.

Tindrà 4000 metres quadrats i set andanes per a autobusos en semibateria. Hi haurà un espai de parada ràpida i una zona d'estacionament d'autobusos en fila davant de les andanes.

L'edifici de l'estació serà de planta baixa i acollirà una sala d'espera, zona de vending i taquilles de venda de bitllets. Tot el conjunt està dissenyat per a permetre la modulació dels espais.

Un tancament de vidre facilitarà la visió de les andanes des de la sala d'espera i la marquesina que s'ha projectat sobre les andanes. Permetrà l'entrada de llum natural per sobre de l'edifici. La sala d'espera estarà climatitzada i tindrà connexió de fibra òptica. L'estació disposarà de panells electrònics informatius dels horaris i incidències, sistema de megafonia i videovigilància. L'obra inclourà la instal·lació de panells fotovoltaics per autoconsum de l'estació.

Modificació del POUM

L'Ajuntament de Palamós ha modificat el Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) amb l'objectiu d'obtenir els terrenys necessaris per a la construcció d'aquest equipament, cercant aquells que millor s'adaptessin a les necessitats del municipi i del servei.

La modificació també va incloure el sistema viari necessari per al funcionament de la nova estació.

L'Ajuntament va acordar la transmissió de la titularitat dels terrenys, en favor de la Generalitat de Catalunya, amb l'objectiu de destinar-los a la construcció d'una estació d'autobusos. L'empresa pública CIMALSA gestionarà la nova estació.