Palamós acull dissabte una mostra dels millors vermuts de Catalunya

Més d’una trentena d’establiments participen d’aquesta proposta gastronòmica i turística

Una imatge de l'edició de l'any passat.

Una imatge de l'edició de l'any passat. / Ajuntament de Palamós

DdG

Palamós acollirà a partir de dissabte una mostra dels millors vermuts de Catalunya. El municipi celebra enguany la sisena edició de la campanya comercial i turística: «Aquesta primavera vine a fer el vermut a Palamós. El comerç obert t’espera», basada en el gaudi de passejar pels carrers del municipi aprofitant l’oferta comercial local, tot fent un vermut, que finalitzarà el dia 30 de maig. 

Més d’una trentena d’establiments, entre tavernes, bars i restaurants, participen d’aquesta proposta gastronòmica, comercial i turística.

El calendari de la iniciativa s'encetarà amb la «Mostra dels millors vermuts de Catalunya», que enguany celebra els deu anys dels Premis Vinari, i que es durà a terme a l’estenedor de xarxes del port. Des de les onze del matí i fins a les cinc, el públic assistent a aquesta mostra, podrà degustar una àmplia varietat de vermuts, arribats de tot Catalunya gaudint de les millors marques que actualment elaboren aquesta popular beguda al país.

El «pack vermut»

Durant els mesos d’abril i maig, un total de trenta-dues tavernes, bars i restaurants de Palamós oferiran, a preus populars, el «pack vermut», un tast de vermut acompanyat amb una tapa.

Segons informa l’Ajuntament, l’objectiu d’aquesta proposta «és el de potenciar l’activitat turística que té Palamós». Per aquest motiu el consistori complementarà la mostra de vermuts amb la realització de petits concerts de música en viu: «S’amenitzaran les places i els carrers comercials de la vila, amb duets i trios que posaran el toc musical a l’activitat», indiquen des del consistori. En total es preveu la realització de setze concerts de música en viu que tindran lloc en diversos punts del municipi baix-empordanès.

L’organització de la campanya és a càrrec de l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Palamós, amb la col·laboració de l’Associació per al Foment Empresarial del Comerç i el Turisme de Palamós (FECOTUR), i es complementa amb l’obertura del comerç local, també els diumenges, i amb l’àmplia oferta gastronòmica que disposa el municipi.