Desmantellen un cultiu de marihuana amb 600 plantes en una nau industrial de Vulpellac

La droga tindria un valor de 64.657 euros al mercat il·lícit

La plantació de la nau de Vulpellac.

La plantació de la nau de Vulpellac. / Mossos d'Esquadra

ACN

ACN

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes, de 30 i 25 anys, i han desmantellat un cultiu amb 600 plantes de marihuana en una nau industrial de Vulpellac. Els agents els atribueixen delictes contra la salut pública i de defraudació de fluid elèctric perquè tenien la llum punxada. Durant l'operatiu els agents van intervenir, a més de la droga, 75 focus, 75 transformadors, 17 ventiladors de paret, cinc extractors i quatre aparells d'aire condicionat. El valor en el mercat il·lícit de la substància intervinguda, segons el preu establert per l’Oficina Nacional d’Estupefaents, seria de 64.657 euros i el de l'electricitat defraudada de 34.701 euros.

Els mossos van tenir coneixement de la possible existència d’un cultiu interior i intensiu de marihuana en una nau industrial situada en un polígon industrial de Vulpellac.

Davant d'aquestes sospites la Unitat d'Investigació va començar a fer les indagacions necessàries que van permetre constatar que nau tenia un alt consum elèctric, que disposava de la instal·lació en el sostre d'aparells d’aire condicionat i que des de l’exterior s’apreciava una forta olor de marihuana.

Després d'obtenir la corresponent autorització judicial, els mossos d'aquesta comissaria i efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO van accedir a la nau el 9 d'abril i a dins hi van trobar i intervenir 600 plantes de marihuana, 75 focus, 75 transformadors, 17 ventiladors de paret, cinc extractors i quatre aparells d'aire condicionat.

La nau estava distribuïda en una planta baixa destinada al cultiu il·legal i una primera planta destinada a fer-la servir com a habitatge en trobar-hi lavabo, una habitació amb dos llits i una cuina.

En aquell moment van detenir un dels responsables de la plantació, mentre que un segon responsable el van detenir el mateix dia en un domicili de Castelldefels.

A més, els mossos van constatar amb la companyia elèctrica l’existència d'una connexió fraudulenta, motiu pel qual també se'ls va denunciar penalment com a presumptes autors d’un delicte de defraudació de fluid elèctric.