L'acord de govern de Palamós trontolla: ERC i PSC no descarten trencar amb Junts

Les diferències sobre el projecte de reforma del Passeig del Mar amenacen el pacte

L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, amb els tres tinents d'alcalde després de presentar l'acord de govern

L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, amb els tres tinents d'alcalde després de presentar l'acord de govern / Marina López

ACN

ACN

ERC i el PSC es replantejaran el pacte amb Junts a Palamós (Baix Empordà) després que aquesta formació se n'hagi desmarcat i hagi presentat al·legacions a la reforma del Passeig del Mar. En un comunicat conjunt, els dos partits expliquen que se n'han assabentat per la premsa i que han decidit posar els fets en mans de les seves respectives executives i agrupacions locals per "avaluar la situació i revalorar els termes del vigent acord". A més, lamenten que el "canvi de criteri de Junts" en un dels "projectes estratègics" de govern i es mostren "sorpresos" que hi votés a favor a l'abril i ara "s'ho hagi repensat".

Les dues formacions diuen que Junts no els havia traslladat les seves "inquietuds de manera formal" abans de presentar-hi al·legacions i alerten que aquest pas "posa en qüestió la viabilitat del projecte", que van aprovar "conjuntament" i que compta amb fons Next Generation. "Els grups municipals d'ERC i el PSC estem preocupats per la desestabilització que aquest fet pot causar en la solidesa i cohesió del govern municipal i, per aquest motiu, avaluarem el context creat", afirmen al comunicat. En aquest sentit, diuen que valoraran la situació "per tal de garantir la governabilitat i l'estabilitat del projecte municipal, sempre posant al davant els interessos de la ciutadania de Palamós i Sant Joan".

Junts va fer pública la seva decisió també en un comunicat remès als mitjans de comunicació on explicava que, tot i formar part de l'equip de govern des del novembre, havia decidit presentar al·legacions a la reforma del Passeig del Mar amb la intenció que el projecte es deixi en suspens. La formació demana que es plantegi incloure un aparcament soterrat a primera línia de mar; sobretot, tenint en compte que l'actual aparcament de sauló amb 220 places desapareixerà i tem que no es puguin complir els terminis del finançament europeu. Al comunicat, a més, assegurava que ja havia plantejat els seus dubtes "internament" als altres grups.