La curiosa història del professor que es va posar la mateixa roba durant 40 anys per la foto d'orla

L'any 1973 va triar una camisa de màniga curta amb un petit estampat i un jersei de punt de color ocre

VIDEO: Has vist mai com es converteix un carrer en un riu en pocs segons?

El professor amb mateixa roba durant 40 anys a l'orla

El professor amb mateixa roba durant 40 anys a l'orla / DdG

Bruna Segura

T'imagines portar la mateixa roba durant 40 anys només per fer-te la foto d'orla? Dale Irby, un professor d'educació física, s'ha convertit en una llegenda al seu col·legi de Dallas gràcies a una tradició extravagant. Aquesta història ha captivat l'atenció de milers de persones i ha sorprès el món de l'educació.

Tot va començar l'any 1973, quan Irby va començar a treballar a l'escola primària Prestonwood. Com cada any, li van fer una foto per al llibre de l'escola, on apareixen tant els alumnes com els professors. Aquell any, Irby va triar una camisa de màniga curta amb un petit estampat i un jersei de punt de color ocre, una combinació molt de moda en aquella època.

L'any següent, en repetir la foto, es va adonar que havia comès un error: portava exactament la mateixa roba que l'any anterior. La seva dona, que també era professora, li va gastar una broma i el va desafiar a continuar amb la mateixa indumentària durant el tercer any. Irby va acceptar el repte i va pensar que seria divertit mantenir-lo durant almenys cinc anys.

Una broma que es converteix en tradició

Però el que va començar com una broma es va convertir en una tradició. Irby va decidir continuar amb el seu peculiar vestit durant tota la seva carrera com a docent, fins que es va jubilar el 2013. Així, durant 40 anys, va posar per a la foto de l'orla amb la mateixa camisa i el mateix jersei, que cada vegada eren més ajustats i gastats.

La seva història es va fer viral el 2013, quan el mitjà local Dallas Morning News va publicar un vídeo amb totes les seves fotos des de 1973 fins al 2013. El vídeo mostra com Irby va canviant d'aspecte al llarg de les dècades, però la seva roba roman inalterable. El vídeo va acumular milions de visites i va ser recollit per mitjans de tot el món.

Irby es va mostrar sorprès per la repercussió de la seva història i va confessar que no tenia molta varietat de roba a l'armari. També va dir que no pensava tornar-se a posar la samarreta i el jersei, que guardava al fons de l'armari. "No crec que el Smithsonian els vulgui", va bromejar.

Irby es va retirar després de 40 anys dedicats a l'ensenyament, deixant un llegat de professionalitat, humor i originalitat. La seva peculiar tradició ha deixat empremta en tota la comunitat educativa i seguirà sent recordada durant molt de temps.