Un matrimoni de titani a Castelló: Celebren 70 anys casats i un amor de rècord Guinness

Acumulen 82 anys junts com a parella i viuen aquest dissabte un moment inoblidable a la residència d'Almassora amb la celebració del 70è aniversari del casament

La parella fa 82 anys que estan junts

La parella fa 82 anys que estan junts / Manolo Nebot

Miguel Agost

Ella m'estimarà tant. Jo me l'estimo encara. Plegats travessarem, una porta tancada. Senzilles i tendres són les Paraules d'Amor de Joan Manuel Serrat. Una cançó de les que arriben al cor, que bé podria ser l'himne d' Amador Milián (1922) i Matilde Meseguer (1926), que aquest dissabte van celebrar a la residència d'Almassora el 70è aniversari del casamentEs van casar a Morella, un 2 de gener de 1954, per la qual cosa ja tenen el qualificatiu de matrimoni de titani . Però cal apuntar que fa 82 anys que estan junts, xifra de rècord Guinness.

L'acte el va obrir Salva Sánchez El Mussennacitu, l'animador del centre, amb un pregó, amb la banya de toro i tot a manera trompeta. Va apuntar que era una festa i un reconeixement "de tot el poble d'Almassora". Després de la peculiar introducció, l'oda a l'amor del noi del Poble-sec no podia faltar com a banda sonora de la convocatòria i va sonar gràcies a la música de la rondalla Els Ravalers d'Onda. 

Un dels instants més emocionants el va protagonitzar José Manuel, un dels dos fills de la parella --en tenien un altre, Amador, lamentablement mort-- qui va revelar el secret dels seus pares per estar tant de temps junts: «La RCP: Respecte, confiança i paciència. Són uns herois. Un exemple per a tothom» . Va agrair la tasca del personal de la residència. 

La parella es van emocionar durant l'acte

La parella es van emocionar durant l'acte / Manolo Nebot

Així mateix, va participar l'alcaldessa, María Tormo, que va entregar un ram de clavells blancs a Matilde (semblant al que va portar al casament) i va assenyalar que «sempre ens comenten que són exemple d'amor, afecte i respecte». 

El colofó d'or: els seus quatre besnéts

L' edila Eugenia Martinavarro i la directora del centre, Eugenia Gómez, també es van dirigir als assistents, i el colofó el van posar els 4 besnèts, Gerard, Júlia, Arnau i Enric, que van acostar els anells perquè Amador i Matilde renovessin els vots, juntament amb una representació de gairebé tota la família Milián-Meseguer en un dia tan especial. 

Diuen que una imatge val més que mil paraules i això il·lustra la foto que acompanya aquest text. Mans entrellaçades que resumeixen una bella història d'amor que guanya fins i tot al pas del temps. Velles notes, vells acords, velles paraules d'amor.   

Les mans entrellaçades d'Amador i Matilde. Una imatge val més que mil paraules.

Les mans entrellaçades d'Amador i Matilde. Una imatge val més que mil paraules. / MANOLO NEBOT