Els principals acusats del cas Pretòria han arribat ja a la seu que l'Audiència Nacional té a San Fernando de Henares, on aquest dilluns arrenca el judici per aclarir la seva participació en la requalificacions de terrenys a Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Andreu de Llavaneres, a canvi de suculentes comissions.

El primer en arribar ha estat el que es considera el cap de la trama, l'exdiputat socialista Luís Andrés Garcia, 'Luigi', que fins i tot s'ha hagut d'esperar uns minuts al carrer en trobar-se la porta tancada. Darrere seu han arribat la resta d'un total d'onze acusats, entre els que destaquen l'exalcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz, i els ex-alt càrrecs de l'antiga Convergència, Macià Alavedra i Lluis Prenafeta. Tots quatre s'enfronten a penes d'entre fins a vuit anys de presó. L'entramat s'hauria embutxacat, segons les acusacions, al voltant de 16,5 MEUR en comissions il·legals.

El judici, que comença aquest dilluns, està previst en 26 sessions que s'allargaran durant els pròxims sis mesos. En total hi ha onze acusats i està previst que declarin més d'un centenar de testimonis.