Viola una amiga després de drogar-la amb una copeta

Una conversa per WhatsApp, l'endemà, va ser clau per a l'agressió sexual

Agressions

Agressions / @ KamranAydinov

C. A. C.

Un grup d'amics es trobava en una discoteca a Barcelona el març del 2020 quan un d'ells va posar una substància desconeguda en la copeta que va oferir a una amiga. Més tard, la noia va denunciar una violació i l'home responsable va ser condemnat a quatre anys de presó per l'Audiència de Barcelona.

Segons la sentència a la qual ha tingut accés l'agència de notícies 'EFE', la secció 21a de l'Audiència de Barcelona ha imposat la pena mínima prevista per als delictes d'abús amb penetració abans de l'entrada en vigor de la llei del 'sols sí és sí'. Aquesta llei endureix les condemnes en els casos de violació per submissió química i els considera agressió sexual.

Els fets van passar en una discoteca de Barcelona el 2020. La violació va tenir lloc el 7 de març d'aquell any, quan la noia va anar amb diversos amics a la discoteca. Segons el seu testimoni, se sentia èbria, però no va ser fins al moment en què va beure una copeta que li va oferir un amic del processat, que va caure inconscient. En despertar l'endemà, era al cotxe del condemnat.

La sentència indica que el condemnat "va aprofitar que la víctima havia perdut el coneixement per violar-la, sense que ella pogués oferir la més mínima resistència". L'endemà, la noia li va preguntar a l'acusat si l'havia violada en una conversa per WhatsApp. L'acusat ho va admetre i va afirmar que a ella li havia agradat.

A més de la pena de presó, se li ha prohibit al processat acostar-se a menys de mil metres de la víctima o comunicar-s'hi durant un any després de sortir de la presó. També s'ha imposat el pagament d'una indemnització de 10.000 euros a la noia.

És important destacar que aquest cas mostra la gravetat dels delictes de violació i abús sexual, especialment en situacions en què es fa servir la submissió química per aprofitar-se de la víctima. És crucial que se continuïn prenent mesures per protegir les víctimes i prevenir aquests tipus de delictes en el futur.