Un home mata la seva parella de 29 anys amb una arma blanca a Barcelona

L'agressor no tenia antecedents per violència masclista

Entrada a l'edifici on ha tingut lloc el crim del carrer Sant Iscle.

Entrada a l'edifici on ha tingut lloc el crim del carrer Sant Iscle. / Norma Vidal/ACN

ACN

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 34 anys presumptament relacionat amb la mort violenta de la seva parella, una dona de 29, al districte de Nou Barris de Barcelona. L'avís del crim s'ha rebut pels voltants de la 01.30 hores de la matinada d'aquest diumenge en un domicili al Turó de la Peira. Els Mossos han rebut l'alerta que presumptament hi hauria una dona morta a l'interior. En arribar al lloc, s'ha activat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que només ha pogut certificar la mort de la dona. Arran de les primeres gestions al lloc, els agents han detingut l'home com a presumpte autor de la mort. La Divisió d'Investigació Criminal de Barcelona s'ha fet càrrec de la investigació d'aquest possible nou crim masclista.

Sense denúncies per violència entre la parella

El TSJC ha informat que no consten antecedents de violència entre la parella i que el jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, en funcions de guàrdia d'incidència, ha realitzat aquesta matinada l'aixecament del cadàver de la víctima. El Departament d'Igualtat i Feminismes ha condemnat el crim i ha recordat que es tracta del novè femenicidi registrat a Catalunya el 2023. "Dolor immens per aquest nou assassinat d'una dona per la violència masclista al nostre país. Tot l'escalf a la família i amistats de la víctima. Acabar amb aquesta violència estructural contra les dones va amb totes i, especialment, amb tots", ha apuntat la consellera Tània Verge.

Minut de silenci aquest dilluns a Barcelona

"He rebut amb profunda tristesa la notícia del feminicidi comès a Barcelona. Els meus més sentits condols a la família i amics de la víctima. Aquesta és una tragèdia que ens toca a tots i no podem permetre que continuï succeint. Hem de treballar per construir una societat on les dones estiguin segures i siguin respectades", ha afegit l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. L'Ajuntament de Barcelona ha activat el protocol de dol i ha convocat un minut de silenci per demà dilluns a les 12.00 hores a la plaça de Sant Jaume per rebutjar aquest nou crim masclista.

El consistori barceloní recorda que totes les dones i els seus fills i filles que pateixin violència tenen al seu abast un seguit de recursos específics d'atenció i assessorament a través del Servei d'Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), ubicat al carrer Marie Curie, 16 (tel.: 93 291 59 10). També es poden adreçar a la Línia d'Atenció contra la violència masclista: 900 900 120. En cas d'urgència també es poden adreçar als telèfons gratuïts d'atenció les 24 hores, tots els dies de l’any (Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona: 900 70 30 30) o al 112.