La falsa metgessa que va treballar en una clínica de Girona també va fer-ho en una empresa d'ambulàncies amb un títol fals

Se sospita que la dona de 30 anys hauria treballat en una dotzena de centres sanitaris i de salut

El vehicle dels Mossos amb la falsa metgessa a dins, a Berga.

El vehicle dels Mossos amb la falsa metgessa a dins, a Berga. / ACN

ACN

La falsa metgessa detinguda per haver treballat en diversos centres sanitaris -entre ells una clínica de Girona- sense cap títol acreditatiu va treballar també en l'empresa d'ambulàncies Transport Sanitari de Catalunya amb un títol falsificat de grau mitjà de tècnica d'emergències sanitàries, i havia tornat a demanar-hi feina després de ser acomiadada de l’Hospital de Berga, segons ha pogut saber l’ACN. L'empresa va demanar la setmana passada a l'Institut de Vic que li confirmés si el títol de la dona era real. El centre educatiu va confirmar a l'empresa divendres que el títol era falsificat. La dona va ser detinguda dilluns passat a Vic i se sospita que hauria treballat en una dotzena de centres sanitaris i de salut.

La dona va començar a cursar el títol de tècnica d’emergències sanitàries en un altre centre de Catalunya i no el va acabar. Posteriorment, va intentar treure's el títol a l’institut de Vic, però tampoc ho va acabar fent. El centre s'ha posat en contacte amb els serveis territorials d'Educació per informar del cas.

Les mateixes fonts indiquen que al títol falsificat, al qual ha tingut accés l'ACN, la firma que hi ha no correspon a la del director de l'Institut de Vic i tampoc el segell, que està tret d'un web antic.

Fonts del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han precisat a l'ACN que la falsa metgessa no ha treballat mai directament per a ells. Amb tot, les mateixes fonts indiquen que s'ha obert una auditoria interna per saber si hi ha treballat de manera indirecta.

Llibertat provisional per a la falsa metgessa

Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns passat a la nit a Vic a falsa metgessa de 30 anys i veïna de Torelló. Se l'acusa de quatre delictes per intrusisme professional, falsificació de document públic i usurpació d'estat civil. L'arrestada va passar dijous a disposició del jutjat d'instrucció número 1 de Berga, que va acordar la llibertat provisional.

La jutgessa li va imposar també algunes mesures cautelars com compareixences quinzenals al jutjat, retirada de passaport i prohibició de sortida del territori. Segons les investigacions, la dona hauria arribat a treballar a un total de 12 centres sanitaris i de salut de Catalunya.