Els sis agents dels Mossos d'Esquadra acusats d'una agressió racista contra un jove negre al Bages, l'any 2019, han reconegut els fets durant el judici que s'ha celebrat aquest matí a l'Audiència de Barcelona. Tot i això, evitaran entrar a la presó perquè l'acusació particular, fiscalia i defensa han arribat a un acord per rebaixar-los les penes, que eren d'entre quatre i sis anys de presó. Finalment, se'ls ha rebaixat a un any de presó que podran evitar a canvi de participar en un programa d'igualtat de tracte i no discriminació. També hauran d'indemnitzar la víctima amb 80.000 euros i no s'hi podran acostar a menys de 500 metres durant 4 anys. La jutgessa també els hi ha imposat sis mesos d'inhabilitació i una multa de 300 euros.

Sentència de conformitat en el cas del jove negre Wubi. Els sis mossos han estat condemnats per un delicte greu d'atemptat contra la integritat moral i d'un delicte lleu de lesions. A cinc d'ells, a més, se'ls ha imposat l'agreujant per motius racistes.

Fiscalia, acusació particular i defensa han arribat a un acord mitjançant el qual els sis agents han reconegut els fets, i fiscalia i acusació particular els hi ha rebaixat la petició de pena, que era d'entre quatre i sis anys, a un any de presó i sis mesos d'inhabilitació.

Això evita que els agents hagin d'ingressar a presó, ja que no tenen antecedents. Això sí, hauran de participar en un programa d'igualtat de tracte i no discriminació, i fer efectiva la responsabilitat civil, que és del 80.000 euros, tot i que ja n'han consignat un total de 30.000.

Els fets es remunten al 2019 i van passar a Sant Feliu Sasserra, al Bages, durant un desnonament en el quan van detenir el jove. La víctima va poder gravar com el colpejaven, l'insultaven i el menystenien pel seu color de pell.

Els sis agents, que quan van passar els fets eren ARRO, han continuat en actiu durant tot aquest temps, tot i que se'ls va canviar de destinació. En acabar l'acord de conformitat, una persona que assistia al judici com a públic s'ha dirigit als sis agents condemnats i els ha acusat de mercenaris. A més, ha dit que tot plegat era "una vergonya". Els Mossos han instat la persona a sortir de l'edifici.