Pere Aragonès veu el discurs del rei com la "continuació del del 3 d'octubre"

El president de la Generalitat ha qualificat Felip VI de "nacionalista espanyol"

Felip VI alerta del perill que s’instal·li «el germen de la discòrdia»

Pere Aragonès.

Pere Aragonès. / Europa Press

ACN

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, considera que el discurs del rei ha estat la continuació del que va fer el 3 d'octubre del 2017. "Encara hi ressonen les paraules del 3 d'octubre, en què els pocs lligams que tenia monarquia amb Catalunya es van trencar", ha assegurat. Aragonès l'ha qualificat de "nacionalista espanyol" i lamenta que qui l'hagi aplaudit sigui la dreta i l'extrema dreta, a qui les paraules del monarca fan sentir "còmodes" però que no representa la ciutadania de Catalunya. En la tradicional ofrena a la tomba de Macià, el president ha assegurat que el Govern vol ser un "digne continuador" del seu compromís amb el país.

El missatge de Nadal de Felip VI

Amb motiu del 90è aniversari de la mort de Macià, Aragonès ha assegurat que va representar els valors republicans, el compromís amb la llibertat de Catalunya i la justícia social. "Del seu compromís amb el país en contextos molt difícils i de la seva trajectòria el Govern en vol ser un digne continuador, treballant per la llibertat, la justícia, una economia pròspera i políticament lliure", ha afirmat.

Alhora, ha volgut recordar que si avui dia hi ha Generalitat de Catalunya és perquè Macià va proclamar la república el 14 d'abril en un gest de "coratge". "La Generalitat recuperada té les seves arrels en la República", ha constatat el president de la Generalitat.