Instal·len dos semàfors més amb les figures de Mortadel·lo i Filemó a Barcelona

S’han estrenat a la cruïlla de la Ronda Sant Pere amb passeig de Gràcia

Imatge del nou semàfor de Mortadel·lo i Filemó a la cruïlla de la Ronda de Sant Pere i el passeig de gràcia.

Imatge del nou semàfor de Mortadel·lo i Filemó a la cruïlla de la Ronda de Sant Pere i el passeig de gràcia. / Ajuntament de Barcelona

ACN - Redacció

L’Ajuntament de Barcelona ha instal·lat dos semàfors més amb les figures de Mortadel·lo i Filemó, creades pel dibuixant Francisco Ibáñez. S’han estrenat a la cruïlla de la Ronda Sant Pere amb el passeig de Gràcia, al districte de l’Eixample. El passat mes d’octubre es van inaugurar els de la cruïlla del carrer del Treball amb Concili de Trento, al districte de Sant Martí. Pròximament, se n’hi posaran dues parelles més: dos a Gran Via amb Bac de Roda (àmbit proper a on residia el dibuixant) i dos més a Comte d’Urgell amb Manso (a prop del Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni).

Cada semàfor mostra la figura del personatge de Filemó a l’òptica vermella i la de Mortadel·lo a l’òptica verda. D’aquesta manera, la ciutat de Barcelona incorpora la iniciativa proposada pel professor navarrès Francisco Javier Ibáñez per homenatjar el creador d’aquests peculiars herois de ficció, una iniciativa que ha rebut un ampli suport social. El passat mes d’octubre es va fer l’acte de lliurament de la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a títol pòstum al dibuixant.