El Govern aprova el nomenament de Pere Macias com a nou comissionat per al Traspàs Integral de Rodalies

Fins ara, ha estat coordinador del Pla de Rodalies i havia impulsat el projecte d'unió dels tramvies per la Diagonal

Pere Macias, en una imatge d’arxiu

Pere Macias, en una imatge d’arxiu / Marc Martí

ACN

El Govern ha aprovat aquest dimarts el nomenament de Pere Macias com a nou comissionat per al Traspàs Integral de Rodalies. En la roda de premsa posterior a la reunió del Govern d'aquest dimarts, la portaveu, Patricia Plaja, ha recordat que és una nova figura adscrita al Departament de Territori que tindrà com a objectiu "la coordinació dels treballs i el procés per garantir el traspàs de manera correcta, impecable i sense impacte significatiu en la prestació del servei en el dia a dia". Macias, que fins ara ha estat el coordinador del Pla de Rodalies de Catalunya i anteriorment havia sigut director estratègic el Projecte de connexió de les xarxes tramviàries per la Diagonal, s'incorporarà dilluns que ve al nou càrrec.

Segons el Govern, entre les funcions de Macias també hi haurà la d'aconsellar els equips tècnics per establir i assegurar el compliment dels estàndards de qualitat en els serveis ferroviaris, incloent-hi la puntualitat, la seguretat i l'atenció al client, així com actuar de manera coordinada amb les diferents unitats competents en matèria ferroviària del Departament i sota la direcció de la consellera Ester Capella.

Nascut a l'any 1956 a Olot, Macias és doctor en Enginyeria de Camins, canals i ports per la Universitat Politècnica de Catalunya i disposa d'una llarga experiència en l'àmbit polític i institucional.

Va ser alcalde de la capital de la Garrotxa entre els anys 1984 i 1996, president de la Diputació de Girona entre els anys 1994 i 1996, conseller de Medi Ambient entre els anys 1996 i 1997, conseller de Política Territorial i Obres Públiques entre el 1997 i el 2001, senador entre el 2004 i el 2008 i diputat al Congrés entre el 2008 i el 2015. També va ser president de l'Autoritat del Transport Metropolità entre els anys 1997 i 2001, des d'on va impulsar la integració tarifària.