Una vintena de tractors bloquegen l'entrada de Mercabarna per l'accés d'El Prat

Els pagesos volen tancar totes les entrades del recinte majorista i esperen que arribin més agricultors

Tractors bloquegen l'entrada a Mercabarna per l'accés d'El Prat

Tractors bloquegen l'entrada a Mercabarna per l'accés d'El Prat / Jordi Borràs/ACN

ACN

Una vintena de tractors provinents del Baix Llobregat i de l'Anoia bloquegen des d'aquest matí l'entrada de Mercabarna per l'accés d'El Prat, una de les portes principals del mercat majorista. Minuts abans que arribessin els agricultors, fins a set furgonetes del Mossos d'Esquadra s'han situat en línia evitant que els vehicles puguin accedir al recinte. El responsable d'Unió de Pagesos del Baix Llobregat, German Domínguez, ha explicat que la intenció és col·locar els tractors de manera que "no entri cap camió". "Intentarem tancar-ho tot, però no tenim cap intenció d'accedir al recinte", ha dit en declaracions a l'ACN. Els agricultors esperen que arribin més tractors a donar-los suport.

En concret, han avançat que de cara al migdia es poden acostar fins a Mercabarna els agricultors, el Penedès i el Bages.

Centenars de tractors bloquegen l'accés al port de Tarragona

Centenars de tractors vinguts des de diferents punts de la demarcació de Tarragona arriben al port de Tarragona amb la intenció de bloquejar-ne l'accés durant tot aquest dimarts. Seguint la convocatòria d'Unió de Pagesos, des de primera hora del matí n'han sortit més de 200 des de Valls, una trentena des del Morell o aproximadament un centenar des de les Terres de l'Ebre, a més de desenes més del Priorat o el Baix Camp. Les primeres estimacions dels Mossos d'Esquadra apunten a uns 500. Des del port de Tarragona han afirmat que el trànsit de camions està sent molt inferior a la d'un dia normal. La infraestructura va alertar de les mobilitzacions als transportistes la setmana passada i la majoria han modificat la seva operativa.