Uns hackers roben dades personals d'agents dels Mossos d'Esquadra

La filtració s'ha produït en un àmbit molt restringit del ciberespai

ACN

Uns hackers han robat dades personals d'agents dels Mossos d'Esquadra d'un servidor de correu electrònic corporatiu, segons ha explicat la policia catalana, que ha obert una investigació arran de la filtració. En concret, els lladres informàtics han aconseguit sostreure de la bústia virtual un document que contenia les dades dels policies. Segons afirmen els Mossos, la filtració s'ha produït en un àmbit molt restringit del ciberespai. Els agents afectats ja han estat informats de la situació, que també s'ha posat en coneixement de l'Agència de Protecció de Dades. Alhora s'ha obert una investigació i s'ha bloquejat la bústia afectada.

Totes aquestes mesures s'han acordat en el sí de la Comissió d'Avaluació Risc i de Protecció, que s'ha activat tan bon punt s'ha tingut coneixement de l'atac informàtic. La comissió està presidida pel comissari en Cap i en formen part diversos comandaments.

També s'ha activat el Protocol de Tecnologies de la informació i Comunicació i es continua treballant sobre aquests fets.