Carles Puigdemont no concreta si serà el candidat de Junts a les eleccions

L'expresident veu "compatible amb el calendari de l'amnistia" ser present al Parlament per la investidura

Pere Aragonès convoca eleccions anticipades a Catalunya per al 12 de maig

Carles Puigdemont.

Carles Puigdemont. / Europa Press

ACN

L'expresident i eurodiputat de Junts Carles Puigdemont ha assegurat aquest dimecres que li faria "molta il·lusió" ser al debat d'investidura després de les eleccions avançades pel president Pere Aragonès. En una atenció a mitjans des del Parlament Europeu a Estrasburg, Puigdemont ha dit que li sembla "raonable" poder assistir al debat d'investidura al Parlament perquè considera que el calendari és "compatible" amb el de l'amnistia. Ara bé, l'expresident ha evitat concretar si serà el candidat de Junts als comicis. "El dia que prengui una decisió, la comunicaré", ha dit.

Segons els càlculs de Puigdemont, l'amnistia hauria d'entrar en vigor a finals de maig i, ha subratllat l'expresident, un cop s'aprovi, han de caure les ordres de detenció. Així, l'eurodiputat de Junts ha apuntat que és "bastant raonable pensar" que podria ser al debat d'investidura.

Sobre si serà el candidat de Junts, Puigdemont ha remarcat que "tot és molt prematur" i que encara no ha tingut temps de reunir-se amb el seu partit. L'expresident ja havia anunciat la seva intenció de presentar-se a les eleccions europees del juny i ara ha dit no tenir clar si, en cas de decidir-ho, podria ser candidat als dos comicis.