Salvador Illa: "Com més aviat votin els catalans, millor. Jo estic preparat"

El líder del PSC celebra l'avançament electoral i diu que Catalunya "necessita un president, no un candidat"

Pere Aragonès convoca eleccions anticipades a Catalunya per al 12 de maig

Salvador Illa.

Salvador Illa. / Jordi Play

ACN

El líder del PSC, Salvador Illa, ha celebrat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, hagi decidit avançar les eleccions i les hagi convocat per al 12 de maig. "Quan més aviat votin els catalans, millor. El PSC està preparat i jo estic preparat", ha sentenciat en una roda de premsa al Parlament després de l'anunci d'Aragonès. El cap de l'oposició ha remarcat que Catalunya "necessita un president i no un candidat" i ha remarcat que cal "girar full per avançar i prosperar".

"Catalunya no necessita ni batzegades, ni inseguretat, ni inconsistència, ni fluctuació i desgovern; Catalunya necessita un president", ha subratllat, per afegir després que "no necessita ni candidats, ni invents ni experiments".

"Els catalans decidiran entre avançar o retrocedir, entre girar full o tornar al passat. Votaran si volen retrobar-nos, unir-nos i buscar el que uneix o si volen somiar per tornar a fer no sé ben bé què", ha dit Illa durant la seva intervenció.

L'anunci d'Aragonès s'ha precipitat després que no hagi pogut arribar a cap acord amb els comuns per als pressupostos. Sobre els comptes, el líder socialista s'ha limitat a dir que el PSC "ha actuat amb responsabilitat".