Alerta a Sant Antoni de Calonge: l'ajuntament tem pels edificis de la façana marítima

L'Ajuntament diu que la situació és "límit" i reclama que es desencalli el projecte per construir nous espigons

El temporal de mar arranca cinc palmeres a Sant Antoni de Calonge i obliga a tallar l'accés a peu a un tram de passeig

Les cinc palmeres que ha fet caure el temproal a Calonge i Sant Antoni

Les cinc palmeres que ha fet caure el temproal a Calonge i Sant Antoni / ACN/Ariadna Reche

ACN

El segon temporal marítim d'aquesta Setmana Santa ha impactat amb força a Calonge i Sant Antoni , on l'Ajuntament ha hagut d'acordonar dues zones (Torre Valentina i la part central del passeig) i tallar l'accés a peu a la zona de Monestrí "per afectació a l'estructura del passeig". A Torre Valentina, el temporal ha descalçat cinc palmeres.

En declaracions a RAC1, l'alcalde del municipi, Jordi Soler ha assegurat que el que més li preocupa són els edificis del front marítim de Sant Antoni, ja ara estan molt exposats als efectes del temporal. "La situació és perilosa", ha assegurat.

Platges en un estat "deplorable"

"L'estat de les platges deplorable. No tenim sorra a la zona de Torre Valentina, des de la punta del Racó fins a la zona de socorrisme; la zona d'es Monestrí, la més propera a Palamós també presenta molts danys estructurals a la zona de l'escullera; el passeig de Sant Antoni està tallat completament i les terrasses de la part central estan plenes de terra i pedres que el mar va llançar. Ho estem netejant però estem molt preocupats", afegeix Soler.

El regidor de Platges, Raoni Molina, diu que "plou sobre mullat" i que "la situació és límit". En aquest sentit, explica que a partir de dimarts valoraran "les actuacions immediates que cal fer per protegir el passeig". Des de l'Ajuntament insisteixen a reclamar que es desencalli el projecte per construir nous espigons, que evitarien que el mar engoleixi la platja amb els temporals. " El projecte està aprovat i esperem que aquest any es pugui licitar i adjudicar", apunta l'alcalde.

Durant la matinada d'aquest diumenge, les boies situades al Cap de Begur i davant el port de Barcelona han registrat pics d'onada superiors als cinc metres.

En paral·lel, el vent de sud (migjorn) i sud-oest (garbí o llebeig) bufa amb ratxes fortes d'entre 50 i 70 km/h, amb registres destacats com els 69,5 km/h de l'Observatori Fabra, els 67,7 km/h de Palafrugell o els 60,5 km/h de Malgrat de Mar.

La primera tongada de pluges ha deixat registres poc abundants en general –entre 5 i 15 litres-, tot i alguna tempesta local al Penedès que ha deixat quantitats de fins a 25,8 litres a Sant Sadurní d'Anoia.