Les pluges de Setmana Santa deixen més de 50 l/m2 al Pirineu, Prepirineu, Montseny i sectors del Maresme i l'Alt Empordà

A les Terres de l'Ebre i Ponent s'han recollit entre 10 i 20 litres per metre quadrat

Les destrosses del temporal al passeig de la platja de Fenals de Lloret de Mar.

Les destrosses del temporal al passeig de la platja de Fenals de Lloret de Mar. / Ajuntament de Lloret de Mar

ACN

ACN

Les pluges al llarg de la Setmana Santa han permès acumular més de 50 litres per metre quadrat al Pirineu, el Prepirineu, el Montseny i sectors del Maresme i de l'Alt Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). La precipitació ha estat inferior a les Terres de l'Ebre i Ponent, on les acumulacions han estat d'entre 10 i 20 litres per metre quadrat. El màxim s'ha registrat a Espot, on entre el 25 i el 31 de març s'han recollit 271,9 litres per metre quadrat. Pel que fa a la neu, s'han registrat més de 50 centímetres de neu nova a sectors d'alta muntanya del Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça i la Vall Fosca. A Certascan per exemple, al Pallars Sobirà, s'han assolit els 85 centímetres de neu nova entre el 25 i el 31 de març.

Entre els registres de pluja, a banda del d'Espot, a Boi (Alta Ribagorça) s'han acumulat 158,1 litres per metre quadrat, a Salòria (Pallars Sobirà) 112,2; a Núria (Ripollès) 100; a Ciuret (Osona) 76,7; i al Santuari de Queralt (Berguedà) 66,8; entre d'altres.

Pel que fa a la neu, a Espot s'ha assolit un gruix màxim de neu nova de 75 centímetres, 67 a Boí, 50 a Salòria, 44 a Bonaigua, 38 al Prat d'Aguiló i, en la banda baixa, 15 a Sasseuva, a la Val d'Aran.