El grup municipal d'Independents per Vilobí, Salitja i Sant Dalmai-Progrés Municipal ha denunciat a l'Oficina Antifrau de Catalunya el conveni urbanístic que regula la cessió dels terrenys per a la construcció de la nova escola del municipi. El conveni preveu que l'Ajuntament pagui íntegrament els costos de la urbanització del sector i que el consistori obtingui, mentrestant, la cessió dels terrenys -no pas la titularitat- a canvi d'un lloguer de 2.000 euros anuals. El conveni amb els propietaris el va signar l'exalcalde Joan Busquets (CiU), i es dóna la circumstància que els amos dels terrenys a cedir són socis de l'exalcalde en l'empresa Bricoceramic SA, de la qual Busquets n'és president. Entre els consellers de Bricoceramica SA s'hi compta Joan Boadella Vidal, admistrador de Recasens SL, societat propietària de gran part dels terrenys a cedir per a la construcció de la nova escola.

Els termes de l'acord són "abusius", segons el regidor d'IpV Ramon Rovira, que assegura que l'exalcalde Busquets va explicar en un principi que els costos de la urbanització els pagarien els propietaris del sector i, després, amb la signatura del conveni, es va pactar tot el contrari. L'escola s'aixecarà en un indret que actualment contempla la qualificació de sòl rústec i el grup a l'oposició considera irregular que sigui l'Ajuntament qui enfronti en solitari els pagaments de la urbanització del terreny. En el pressupost per enguany s'hi han destinat 200.000 euros a tal efecte. El grup considera que els cedents dels terrenys, entre els quals hi consten alguns càrrecs municipals -l'escrit remès a Antifrau destaca que l'exalcade "té interessos comuns" amb els propietaris- obtenen una "magnífica compensació" a compte "del pressupost municipal", que pagarà tots els serveis necessaris per urbanitzar els terrenys. L'oposició quantifica la despesa necessària per a l'operació en uns 400.000 euros i lamenta que la seva proposta, "establir un conveni urbanístic que comportés unes quotes d'urbanització per part dels propietaris implicats", va ser rebutjada.

Per la seva part, l'exalcalde Busquets va negar ahir que l'Oficina Antifrau l'hagués requerit en relació a aquesta denúncia, de la qual va assegurar no saber-ne res. "El conveni és perfecte i l'oposició està en campanya electoral", va declarar l'antic batlle, que va considerar que les condicions del conveni "no tenen res a veure" amb el fet que els propietaris dels terrenys siguin els seus socis comercials. "Un pot tenir els seus negocis, tinc la consciència tranquil·la", va reblar Busquets.