Els reforços d'estiu que els Mossos d'Esquadra rebran un cop s'acabi el curs de l'Institut de Seguretat seran suficients per garantir la seguretat a les zones de costa per a l'estiu que s'acosta, va assegurar ahir el cap de la regió policial de Girona, el comissari Joaquim Belen?guer. Interior encara no ha passat dades al respecte però els reforços arribaran i a l'octubre es complementaran amb l'arribada de nous agents que ja han triat Girona com a destí fix.

D'atra banda, els nous inspectors dels Mossos d'Esquadra que recentment han pres possessió a la regió policial de Girona van reunir-se ahir amb el delegat del Govern Eudald Casadesús, amb el cap dels serveis territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta i també amb el comissari Belenguer i la sotscap de la regió Alícia Moriana. Els nomenaments -al capdavant dels serveis regionals de Trànsit i les comissaries seus d'àrees bàsiques policials (ABP) de Roses i Sant Feliu de Guíxols- responen a la voluntat del cos de posar alts càrrecs al capdavant de seccions policials un cop els Mossos han adquirit suficients inspectors.

Així, l'inspector Pedro Castrejón és el nou cap de Trànsit a Girona en substitució del sotsinspector Jaume Franco, que passa a manar aquest servei a Figueres. A Roses, l'inspector Xavier Domènech substitueix el també inspector David Castro, que al seu torn passa a comandar la comissaria de Sant Feliu en substitució del sotsinspector Francesc Casanovas, nou cap de Seguretat Ciutadana a Girona.