L'Ajuntament de Palafrugell ha aprovat de forma definitiva el projecte de creació d'una sala polivalent a la biblioteca pública que s'ubicarà al pati que disposa actualment aquest equipament i que tindrà un cost de construcció de 218.334,05 euros. El projecte ha estat redactat per l'estudi de l'arquitecte Jordi Casadevall, el mateix que va realitzar, l'any 2000, la transformació de l'antic edifici de la cooperativa La Económica ?Palafrugellense en l'actual biblioteca.

La sala ocuparà 102 metres quadrats d'una superfície construïda de 135 metres quadrats, amb un espai annex per servei sanitari i magatzem. El seu accés es farà pel passatge Josep Martí Clarà "Bepes" -carrer Botines i pel carrer del Raval Inferior-, i es comunicarà amb l'edifici de la biblioteca pel pati del recinte.

La sala polivalent serà diàfana i ha de cobrir una de les necessitats actuals de la biblioteca, la d'oferir un espai aïllat per realitzar activitats culturals sense interrompre el funcionament de la resta de serveis que s'hi ofereixen. El nou espai podrà acollir presentacions i conferències, concerts, espectacles i projeccions, exposicions de les obres artístiques cedides al projecte de préstec de l'Arteca, l'hora del conte i altres de les moltes activitats que de forma regular es programen actualment a la biblioteca.