El Departament d'Interior va enviar un centenar de mossos de l'última promoció a reforçar al regió policial de Girona. Segons una resposta al Parlament, facilitada per Jaume Bosch (ICV-EUiA), les zones més reforçades han estat la Selva Litoral, que va rebre 14 agents, i Figueres, que compta amb 12 policies autonòmics més. Per contra, Banyoles i el Ripollès són els dos llocs on s'han destinat menys agents de la promoció de 2011, amb només 6 en cada cas.

La regió gironina ha assolit 1.828 agents adscrits, el que significa un creixement del 5,9% respecte 2010, segons dades d'Interior. En els criteris de distribució el departament es van tenir en compte el pes demogràfic dels diferents territoris, i d'aquí que la zona més reforçada fos Barcelona pel que fa al nombre d'agents (166). Girona és, però, la tercera regió policial que més es va incrementar.

Els 775 nous agents dels Mossos d'Esquadra de la 24a promoció, que es van graduar del curs bàsic de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya el juny passat, es van incorporar als seus nous destins el passat octubre. Fonts oficialsvan concretar que 713 (el 92%) es destinaran a reforçar la presència policial al carrer, i la resta, 62 agents, estan treballant a les unitats centrals. En la resposta parlamentària es concreta que 26 agents cobriran baixes que s'han produït a la plantilla, un fet que situa en 16.654 policies la xifra total d'efectius.

A més, 498 nous policies es van destinar a augmentar les unitats de seguretat ciutadana, i, en concret, la policia de proximitat. També les tasques d'investigació, amb 94 nous agents.

D'altra banda, Interior va voler donar un impuls a les unitats de suport operatiu en seguretat ciutadana (ARRO) amb 90 nous policies, així com a l'ordre públic, amb 50 nous efectius de la Brigada Mòbil (Brimo), i les tasques de seguretat viària, amb 25 nous agents de trànsit