Un dels gironins referents d'Unió Democràtica de Catalunya s'ha donat de baixa.?El qui ha estat l'home fort d'UDC?a Girona, Eduard Berloso ha decidit donar-se de baixa del partit perquè està en «desacord amb la línia de la direcció actual». Berloso ha estat secretari d'organització d'Unió a Girona i en el moment en què va esclatar el cas Torramadé a la Diputació de Girona ell va sortir-ne reforçat. I és que amb l'entrada de Joan Giraut a la presidència de l'ens provincial es va convertir en assessor. Actualment, Eduard Berloso és regidor de Serveis Socials a l'Ajuntament de Girona.

L'edil es va donar de baixa d'UDC divendres. Era militant de la formació des de l'any 1995 i destaca que ho va fer perquè no està d'acord amb la direcció. Afirma que «els seus principis continuen essent els de socialcristià, que són els de la Plataforma Hereus del 31, essència del que ha sigut sempre Unió Democràtica. Això és el que ha recollit Demòcrates de Catalunya». Formació que van crear els partidaris de la Independència de Catalunya i a la qual ell s'ha adherit. Afirma que s'hi ha unit i que «estic segur que no m'equivoco».

Tot i això, l'actual edil de Serveis Socials a l'Ajuntament de Girona destaca que és una persona «que té un profund respecte per Joan Rigol, una persona molt consegüent amb el pensament socialcristià».

Eduard Berloso amb la seva marxa del partit que ara encapçala Ramon Espadaler critica la formació que deixa i afirma que «els que es queden a UDC han enganyat el President Mas abandonant-lo en l'última estació». Pel que fa al futur del país, l'edil augura que «Catalunya pot aspirar a tenir el seu propi estat. No seran flors i violes, però podem un tenir un estat que sigui un bon veí d'Espanya i de la resta d'Europa».

La marxa d'Eduard Berloso es coneix la mateixa setmana que un altre històric d'Unió a la província ha fet públic que es dóna de baixa, l'actual alcalde de Maçanet de la Selva, Antoni Guinó. Una més del degoteig de baixes d'UDC.