L'Ajuntament de Cornellà del Terri abaixarà un 2% l'IBI en les ordenances fiscals de 2017 després de tres anys de mantenir aquest impost congelat, tal com va aprovar el ple municipal celebrat dimarts. Les noves ordenances també contemplen un augment del gravamen per a les empreses instal·lades al poble que siguin grans consumidores d'aigua. L'alcalde, Salvador Coll, va aclarir que la mesura no afectarà els veïns de Cornellà ni a totes les empreses, només a aquelles que superin un determinat volum de consum d'aigua.

El conjunt de les taxes i els impostos per a 2017 es mantenen congelades. Entre les novetats hi ha la incorporació d'una bonificació per a l'Impost de Construccions i Obres en cas de rehabilitació de façanes. «L'objectiu és arreglar el municipi per tenir un poble més bell», va explicar l'alcalde, qui va recordar que anteriorment s'havien aprovat altres bonificacions d'aquest mateix impost per a treballs de pintura i reparació de teulats. Coll va afegir que, a partir de l'any vinent, es col·locarà una placa en un lloc visible per controlar la correcció de les obres per a les quals s'hagi demanat llicència.

Un altre element nou de les ordenances és la creació d'una bonificació del 25% de l'impost de vehicles per a cotxes elèctrics, dels quals l'alcalde va informar que al municipi ja n'hi ha algun.

Les ordenances fiscals per a 2017 es van aprovar amb els 7 vots a favor de l'equip de govern de CiU-Gent i tres abstencions de Compromís per Cornellà-ERC, a l'oposició -aquest grup té quatre representants, però a l'últim ple en va faltar un.