Una cinquantena d'estudiants del Batxillerat català i francès, el Batxibac, en algun dels onze instituts gironins que l'imparteixen van fer dimecres, a la Universitat de Girona, la prova externa imprescindible per aconseguir la doble titulació. Això els obre les portes a continuar la seva formació en una universitat francesa.

Aquest curs, a les comarques de Girona hi ha 11 centres de Secundària que imparteixen el Batxibac, que combina els currículums dels dos països. Es tracta dels instituts de Llançà, Ridaura (Castell-Platja d'Aro), Santiago Sobrequés (Girona), Illa de Rodes (Roses), Montsacopa (Olot), Narcís Xifra i Masmitjà (Girona), Frederic Martí Carreras (Palafrugell), Cap Norfeu (Roses), Olivar Gran (Figueres), Pere Borrell (Puigcerdà) i Abat Oliba (Ripoll).

Les noies i els nois que cursen el Batxibac realitzen un currículum mixt que implica fer un terç de l'horari lectiu del Batxillerat en llengua francesa. L'alumnat que l'obtingui podrà accedir tant a les universitats espanyoles com a les del país veí. Cada maig es realitza una prova externa totalment en francès (baccalauréat), com la que es va celebrar la setmana passada a la UdG i que fins l'any passat s'havia de fer a Barcelona. Per exemple, 9 alumnes del Sobrequés es van presentar a la prova, com també ho van fer 11 del Narcís Xifra. Els jovens han de superar una prova escrita i oral de llengua i literatura francesa, a més d'una sobre història.