Una família de Girona denuncia «irregularitats evidents» en el judici d'un parent seu al Marroc, on està condemnat a cadena perpètua per haver assassinat un jove fa dos anys i mig. Els familiars de Salah Ehdin, que fa anys que viuen a la ciutat, afirmen, a més, que la policia d'aquell país el va torturar perquè es declarés culpable d'un crim que, asseguren, «no va cometre».

«L'han condemnat sense que hi hagi ni una sola prova contra ell», diu la cosina del pres i portaveu de la família, Ikram Bonaouda. El dimarts 3 de gener, el jove de 31 anys s'enfronta a un nou recurs davant la justícia del Marroc per intentar quedar en llibertat. La família ha contactat amb la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques de Girona i Alt Maresme per buscar ajuda i un dels portaveus, Carles Serra, ha explicat que ja han passat el cas a Amnistia Internacional, que l'està revisant.

«Estava en el lloc equivocat, en el moment equivocat». Això és el què assegura Ikram Bonaouda, la cosina gironina de Salah Ehdin, que està tancat a la presó marroquina de Moul El Bargui de Safi. Ara, la família del noi està fent una campanya per tal que les ONG's s'impliquin en el cas i d'aquesta manera revocar la sentència de cadena perpètua que compleix en aquest centre del sud del país.

De moment, una de les primeres accions que han fet ha estat posar el cas en coneixement de la Coordinadora d'ONG Solidàries, que ha traslladat el cas a Amnistia Internacional. L'objectiu de la família, però, és que les diferents organitzacions assisteixin als judicis per tal d'assegurar-se que es respecten els drets fonamentals del processat. Carles Serra va explicar que han enviat a l'estament judicial del Marroc una carta on demanen «un judici just i acord a dret». Bonaouda assegura que la carta ha tingut «molt ressò» i ha ajudat perquè les coses no siguin «tan dolentes com creiem». Des de l'ONG expliquen que, malgrat que no tracten aquests temes, van enviar la missiva perquè «sempre han alçat la bandera de la defensa dels drets humans».