El Club Natació Banyoles que reconeix el Ministeri d'Hisenda i la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Aquest reconeixement implica avantatges fiscals per a l'entitat, que queda exempta de pagar l'IVA i també facilita els tràmits a l'hora de demanar o obtenir ajuts i subvencions per a les seves activitats. Per la seva banda, el CNB està obligat a presentar anualment una memòria de totes les activitats realitzades i a sotmetre's a un control més exhaustiu de les seves finances.

A banda de la seva sòlida vessant esportiva, el CNB ha pogut rebre aquest reconeixement per la seva gran tasca en accions de caràcter cultural i social com ara les beques socials, el programa de natació a les escoles, així com multitud d'activitats solidàries que duu a terme, com la lluita contra l'esclerosi múltiple o el càncer, entre d'altres.

«A mi em sembla que és una bona oportunitat per ensenyar que si s'ajunten les administracions i entitats els beneficis per a la societat són molt millors», va valorar ahir el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Albert Bramon, quan va donar a conèixer aquesta distinció en una visita a les instal·lacions del CNB, acompanyat del president del club, Albert Comas, i l'alcalde, Miquel Noguer. A les comarques gironines hi ha unes vuit entitats que compten amb aquesta distinció, com ara el GEiEG o el Club Natació d'Olot.