El Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya aplaudeix que finalment puguin dispensar tests d'antígens sense recepta, la qual cosa creuen que contribuirà a tallar cadenes de contagis i descongestionarà els CAP. Des de l'inici de la pandèmia, la xarxa de farmàcies catalanes havia demanat poder vendre aquestes proves sense recepta, per tallar ràpidament les cadenes de contagi. En aquest sentit, el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya va celebrar la decisió del Govern central, malgrat que aquesta mesura «hagi trigat tant a entrar en vigor».

Els farmacèutics posen en valor que aquests tests es puguin vendre «en un entorn sanitari, segur i amb l’assessorament de professionals». «Els farmacèutics, com a professionals sanitaris, disposem de formació i coneixement suficient per contextualitzar els test» i, a més, «és rellevant la tasca d'educació sanitària», en explicar «com i quan s’han de realitzar, ajudar-los a interpretar els resultats i promoure l’autoresponsabilitat», va destacar l’entitat en un comunicat.

El consell de col·legis també destaca que els tests en farmàcia són una forma de respondre a la «urgència de descongestionar els CAP».

En paral·lel, des de dilluns passat més de 1.100 farmàcies de Catalunya participen en el cribratge gratuït de monitors i nens que participen en casals i colònies. Aquesta iniciativa està impulsada pel Departament de Salut, la Secretaria d'Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat i els col·legis de farmacèutics, i els resultats de les proves es poden consultar a La Meva Salut. Aquesta campanya, opina la presidenta del Col·legi de Farmacèutics de Girona, Núria Aleixandre, serà la que més pes tindrà en la descongesió dels CAPs, ja que les farmàcies podran funcionar com «una pota dels ambulatoris», que ara mateix no poden acollir el cribratge perquè estan saturats.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus