Detenen un home i desmantellen una plantació de marihuana en un mas d’Esponellà

El cultiu constava de 233 plantes, 150 branques assecant-se i tres quilos de cabdells secs de marihuana · La droga estava repartida en tres estances i un habitatge adjacent

Les branques de marihuana assecant-se

Les branques de marihuana assecant-se / Mossos

E.B.

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home i una desmantellat una plantació de marihuana en un mas d’Esponellà.

El cultiu constava de 233 plantes, 150 branques assecant-se i tres quilos de cabdells secs de marihuana. La droga estava repartida en tres estances i un habitatge adjacent.

Els agents de la Comissaria de Banyoles van executar l'actuació el dilluns 17 d’octubre i l'arrestat és un home, de 25 anys a qui acusen de ser presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Tot va començar el mes d’octubre, i a través d’una companyia d’energia, quan els Mossos van tenir coneixement que en un mas situat al Pla de Martís, a Esponellà, hi podria haver ocultada una plantació de marihuana. El 17 d’octubre els agents s’hi van adreçar a través de la GIP-5121 i des d'aquí través d’un camí de terra fins a arribar a una finca amb una construcció aïllada de quatre vents. Un cop al lloc, van notar una forta olor de marihuana des de l’exterior.

Durant l'entrada i registre al mas, els agents van detenir el propietari d’un cultiu de marihuana. Que consistia en 233 plantes en un incipient estadi de creixement, 150 branques que s’estaven assecant i tres quilos de cabdells secs de marihuana recol·lectats. La droga estava repartida en tres estances i un habitatge adjacent que tenia una habitació, terrassa i garatge.

A part de la droga els agents van retirar nombrós material idoni pel seu cultiu, tals com làmpades, ventiladors, termòstats, tubs d’extracció, aires condicionats, testos, ampolles de gas propà, aparells d'aire condicional, deshumidificadors i una peladora de marihuana.

El detingut, sense antecedents, aviat serà citat per declarar davant l’autoritat judicial competent.