Enxampen un gironí copiant en un examen de conduir a Ourense

Filmava les preguntes i rebia les respostes correctes per un auricular

L'auricular que va utilitzava per rebre les repsotes correctes

L'auricular que va utilitzava per rebre les repsotes correctes / Guardia Civil

Efe/DdG

La prefectura provincial de Trànsit ha detectat a les dependències de la Prefectura Provincial de Trànsit d'Ourense un ciutadà d'origen indi i que resideix a la província de Girona, copiant amb ajuda de mitjans tecnològics per copiar a la prova teòrica d'obtenció del permís de conduir de classe B.

Per copiar, l'home va adherir una càmera a la dessuadora per gravar la pantalla i un auricular tipus collaret a l'orella dreta on suposadament rebia les respostes correctes a les preguntes filmades per la càmera.

La càmera per filmar les preguntes

La càmera per filmar les preguntes / Guardia Civil

La direcció provincial de Trànsit ha advertit que aquesta conducta comporta després de la darrera reforma de la Llei de Trànsit vigent des del 21/03/2022 una sanció de 500 euros i la impossibilitat de presentar-se a examen davant de DGT durant un termini de sis mesos.

No suposa un delicte

En aquest cas, aquesta conducta no està tipificada com a delicte perquè no s'ha produït un cas de suplantació o usurpació d'estat.

A més, ha agraït la col·laboració del grup d'informes i atestats (GIAT) de la Guàrdia Civil de Trànsit a l'hora d'identificar l'aspirant.