Escrivá espera resoldre la falta de personal a la Seguretat Social de Girona en els propers dos anys

El ministre atribueix la situació al fet que entre 2012 i 2019 no es cobrissin la majoria de les jubilacions

ACN

El ministre d'Inclusió, José Luis Escrivá, preveu resoldre el dèficit de personal a l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) i a la Tresoreria General de la Seguretat Social a Girona en dos anys. "Esperem tenir la plantilla regularitzada i recomposta d'aquí a dos anys", ha assegurat a preguntes del senador d'ERC Jordi Martí. Escrivá ha atribuït la situació a un "punt de partida dramàtic" perquè entre els anys 2012 i 2019 es van jubilar 135 funcionaris i només se n'hi van incorporar 30 de nous. "La caiguda de personal a Girona ha estat del 28% en 7 anys, 5 punts per sobre de la mitjana nacional i durant aquest temps no es va fer cap millora", ha dit. En aquest sentit, ha afirmat que estan prenent mesures però que els cal "temps".

"En els últims dos anys hem incorporat 100 funcionaris, estem avançant i continuarem cobrint places amb interins", ha dit.

D'altra banda, el ministre ha defensat la "deslocalització" de tasques que s'està fent a Girona cap a altres regions amb menys saturació i que això els ha permès alliberar en un 20% de la feina a l'INSS i en un 25% a la Tresoreria.

"Això permet als funcionaris de Girona dedicar-se a les persones més vulnerables i a les consultes més importants. En qualsevol cas, les pensions a Girona es continuen pagant amb continuïtat de rendes, de tal manera que ningú ha d'esperar des de l'últim salari a la seva primera pensió".