Balcells confia que la vacuna d’Hipra estarà en funcionament l'hivern vinent

Catalunya immunitzarà els nadons contra el virus causant de la bronquiolitis a partir de l’octubre

Instal·lacions on Hipra produeix la vacuna anticovid

Instal·lacions on Hipra produeix la vacuna anticovid / David Borrat (EFE)

DdG/ACN

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha assegurat avui en una entrevista a Catalunya Ràdio que, de cara a la propera temporada, les persones per a qui es recomani la dosi de record es podran vacunar amb el fàrmac d’Hipra, després que l’Agència Europea del Medicament (EMA) donés llum verda al vaccí i la Comissió Europea n’autoritzés la comercialització la setmana passada.

D’altra banda, el Departament de Salut immunitzarà els nadons contra el virus respiratori sincicial, causant de la bronquiolitis, amb un anticòs monoclonal a partir de l’octubre. Balcells va oficialitzar l’anunci ahir i va explicar que rebran aquesta dosi coberta pel sistema públic tots els infants que neixin a partir d’aleshores i els que hagin nascut abans i tinguin fins a cinc mesos. El conseller va indicar que aquests anticossos monoclonals són unes defenses amb una efectivitat «molt alta, d’entre el 80% i el 85%» per prevenir la bronquiolitis.

El titular de Salut espera que totes aquestes estratègies funcionin per evitar la «triple epidèmia» dels últims mesos, amb contagis per VRS, covid i grip.