CaixaBank preveu mobilitzar 3.000 voluntaris a Catalunya per a donar suport a les entitats socials

S'ha organitzat una caminada a Banyoles i una iniciativa al costat del Banc dels Aliments de Girona

Una activitat esportiva en el marc del 'Mes Social'.

Una activitat esportiva en el marc del 'Mes Social'. / CaixaBank

DdG

CaixaBank preveu mobilitzar 3.000 voluntaris a Catalunya durant el mes de maig, en el marc del 'Mes Social' de l'entitat. Es tracta d'un 'marató solidari' que amplia la tradicional 'Setmana Social', oferint als seus empleats, familiars i clients la possibilitat de realitzar diverses activitats de voluntariat. A través de la col·laboració de més de 170 entitats socials catalanes, s'han organitzat més de 400 activitats solidàries a les quatre províncies. 

A nivell nacional, el nou 'Mes Social' de CaixaBank compta amb una programació de 2.000 activitats i busca superar la xifra dels 10.000 participants a tot Espanya. Aquesta edició del 'Mes Social', organitzada per Voluntariat CaixaBank, compta amb el suport de més de 8.000 entitats socials que ajudaran que les activitats de voluntariat arribin a totes les províncies de l'Estat.

Sota el lema 'Aquest mes tots compten amb nosaltres', en la programació del 'Mes Social' a Catalunya destaquen activitats com la celebració de la Milla del Berguedà, una cursa adaptada i pensada per a persones amb diversitat funcional; o la celebració d'un partit de bàsquet en cadira de rodes a Lleida. També s'han organitzat quatre caminades simultànies amb beneficiaris d'entitats socials de Banyoles, Ivars, l'Ampolla i Oller del Mas.

Els voluntaris també podran participar en activitats centrades en la preservació del medi ambient, com la recollida de residus en el Passeig de la Boca de la Mina de Reus (Tarragona), o al passeig del camí a l'ermita de l'Abellera, a Prades. També s'han programat diverses iniciatives relacionades amb pal·liar els efectes de la pobresa, com el repartiment d'aliments juntament amb el Banc dels Aliments de Girona. Els voluntaris podran oferir també reforç escolar a estudiants de primària i secundària en situació vulnerable amb l'Associació Càritas Parroquial de Berga (Barcelona). 

L'any passat, CaixaBank va aconseguir la participació de més de 10.000 voluntaris al llarg de la 'Setmana Social', gràcies als quals va contribuir a ajudar més de 105.000 persones.