Un conductor begut, drogat i sense carnet provoca un accident a Riudaura on mor el seu germà de 15 anys

El jove de 20 anys ha acabat detingut per homicidi imprudent

Eva Batlle

Eva Batlle

Els Mossos d'Esquadra han detingut el conductor implicat en l'accident mortal d'aquest matí a Riudaura per anar molt begut i drogat. A més, no té permís de conduir.

En aquest sinistre viari, ha mort el copilot, un jove de 15 anys. El conductor, de 20 anys, també ha resultat ferit en l'accident de trànsit. Ambdós eren germans i eren veïns de Montagut i Oix.

La víctima mortal és el copilot -passatger davanter- d'un cotxe que ha bolcat després de patir una sortida de via a la GIP-5223. Aquesta carretera uneix Olot amb Riudaura.

El sinistre viari ha tingut lloc poc després de dos quarts de set del matí i els Mossos de Trànsit investiguen les causes.

Arran de la bolcada del vehicle, el copilot ha mort i el conductor ha resultat ferit de poca gravetat. El SEM l'ha evacuat amb ambulància a l’hospital Josep Trueta

L'accident mortal ha fet mobilitzar quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra, tres dotacions de Bombers i dues ambulàncies del SEM.

Molt begut i drogat

El conductor té 20 anys i els Mossos de Trànsit l'han acabat detenint per ser presumpte autor d'un homicidi imprudent. El jove anava sota els efectes de l'alcohol i drogues. En la prova d'alcoholèmia ha donat una taxa positiva que quadruplicava la màxima permesa. Ha donat 0,60 mg/litre d'aire expirat, quan la màxima és de 0,25 mg/l. Els Mossos també l'han sotmès a la prova de drogues i ha donat positiu. Es dona el cas a més, que el conductor no tenia permís de conduir.

Aquesta és la sisena persona que mor en un accident de trànsit en via interurbana gironina des de principis d'any.

Condol a la família

La víctima era jugador cadet de futbol a la Fundació Esportiva Camprodon (FEC) Vall del Ter. Tant la Federació Catalana de Futbol com el club han expressat el seu condol a la seva família a través de les xarxes socials, expressant la seva consternació i tristesa pels fets ocorreguts. 

Tres morts d'accident en set dies

Malauradament, també és el tercer sinistre amb morts dels últims set dies. El primer va ser dimarts passat a Blanes i va consistir en un atropellament mortal.

Mentre que divendres, un motorista va morir en ser envestit per un cotxe a Saus. El conductor, un jove de 18 anys, va acabar detingut per homicidi imprudent, ja que va envair el carril contrari i va xocar contra el motorista.

D'altra banda, amb aquesta víctima són 58 les persones que han mort en accident de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana de Catalunya, segons el Servei Català de Trànsit.